Fodmap Safkaa

American pancakes eli Amerikkalaiset pannukakut

Fodmap ystävällinen

Olemme käyneet muutamia kertoja perheen kanssa New Yorkissa, ja näiltä matkoilta on jäänyt erityisen ihania makumuistoja aamupaloista Dinereissa. Lähdimme aamulla hotellilta pienelle kävelylenkille lähes autiolle kaduille ja sukelsimme sisään hälyiseen dineriin, jossa tuoksui kahvilta, munakkailta ja ihanilta pannukakuilta. Vakiotilauksemme oli paljon kahvia (minulle), aamiaisburritoja ja valtavat amerikkalaiset pannukakut vaahterasiirapin, mustikoiden ja jopa pekonin kera. Voi nam! Lapset jäivät kaipaamaan näitä makuja niin paljon, että poikani kehitteli oman superhyvän pannukakkureseptin, jota käytimme useita vuosia… kunnes rupesimme kokkaamaan gluteenittomia ruokia. Muokkasin hiukan poikani reseptiä ja Voilà! Mielestämme tämä resepti toimii kivasti ja on melko proteiinipitoinen. Välillä soseutamme yhden banaanin taikinaan ja lisäämme hiukan kanelia ja banaaliletut tuovat kivaa vaihtelua aamiaiselle.

Pannukakkutaikinan valmistus on varsin helppoa ja jos sinulla on mahdollisuus, tee taikina illalla valmiiksi niin sinulla mielestäni hiukan parempi taikina paistettavana. Taikina valmistuu siis käden käänteessä : ). Lisää kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai käsivatkaimella. Jos lisäät banaania, niin murskaa se huolella haarukalla erikseen tai taikinan mukana sauvasekoittimella että se sekoittuu kunnolla. Mustikat ovat myös kiva lisä pannukakkuihin. Suosittelen lämmöllä pensasmustikoita, jotka kannattaa lisätä pannulle kaadettuun taikinaan, että saat se tasaisesti. Kotimainen mustikka värjää ja tekee taikinasta purppuraa.

Kokeile sinäkin vaikka sunnuntaiaamuna näitä herkullisia pannareita! Suosittelen! Ihanaa viikonloppua sinulle ja muistathan syödä hyvin. <3

American pancakes eli Amerikkalaiset pannukakut -resepti

(n. 8 pientä pannukakkua)

Tarvitset

5 dl laktoositonta piimää
4 kananmunaa
50 g voita sulatettuna
4 dl riisijauhoja
1 dl perunajauhoja
2 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria

(Halutessasi 1-2 banaania ja
marjoja koristeluun)

Tee näin

  1. Vatkaa kulhossa kaikki raaka-aineet tasaiseksi massaksi ja anna turvota ainakin vartti ennen kuin paistat pannukakut.
  2. Paista kuivalla teflonpannulla molemmin puolin ja nautin vaahterasiirapin, hillon tai marjojen kera. 🙂

”FODMAP-ruokavalio on kaikille yksilöllinen. Tässä blogissa esitellyt reseptit ovat pitkälti kolmivaihesen FODMAP-ruokavalion ensimmäiseen, eli karsintavaiheeseen, sopivia. Turhia rajoituksia kannattaa välttää, eli reseptejä kannattaa ja saa muokata omalle vatsalle sopivaksi!

Tekstit ja reseptit on tarkastanut laillistettu ravitsemusterapeutti ja FODMAP-asiantuntija Leena Putkonen. Tarkemmat raaka-ainekysymykset voi osoittaa hänelle (sähköpostitse leena@ravitsemusratkaisut.fi tai Instagramissa @LeenaPutkonen).