Fodmap Safkaa

Info

Henkilö tekstien takana – Anne

Valmistuin 1992 Ravintolakoulu Perhosta kokiksi. Koulun jälkeen työskentelin reilut 8 vuotta legendaarisessa Ravintola Kasviksessa. Kasviksen vuosina opin elämän lisäksi tekemään tofua, hapattamaan, valmistamaan vegaanimajoneeseja ja kaikkea huikeaa, jonka arvon ymmärrän vasta nyt vuosien jälkeen. Ravintola Kasvis ja sen ainutlaatuinen yhteisö jättivät minuun lähtemättömän jäljen.

Matkani varrella opiskelin keittiömestariksi ja restonomiksi, sekä muutaman WSET-viinitutkinnon. Nyt olemme mieheni Aki Flinkin kanssa pyörittäneet reilut 20 vuotta Helsingin Kaapelitehtaalla Ruoholahdessa Hima&Sali – ravintolaa.

Useampi vuosi sitten Akilla ja tyttärellämme diagnosoitiin IBS ”irritable bowel syndrome” eli ärtyneen suolen oireyhtymä. FODMAP- ruokavalio on yksi toimivimmista IBS:n hoitomuodoista. Ruokavalio ei poista sairautta, mutta lievittää monen siitä kärsivän oireita. FODMAP-ruokavalion lista ”kielletyistä raaka-aineista” oli järkytys pastoja ja hyvää leipää rakastavalle perheellemme. Alkujärkytyksen jälkeen aloimme kehitellä omista tutuista lempiruoistamme FODMAP-ystävällisempiä versioita. Blogistani löytyykin ideoita aterioille aamusta iltaan. Haluammekin opastaa soveltamaan ruokavaliota omaan arkeen ja kotikeittiöön, se ei ole ollenkaan niin hankalaa, kuin aluksi luulimme! FODMAP SAFKAA- blogi tarjoaakin otannan herkullisia kotiruokia, ruokaohjeita kotikeittiöstämme ja ravintolastamme tuttuja FODMAP-ystävällisiä ruokia. Onko parempaa, kuin syödä hyvää ruokaa ilman ikäviä vatsaoireita!