Fodmap Safkaa

Hima & Sali

Niin miten FODMAP ruokavalio liittyy ravintola Hima&Saliin? Minä ja aviomieheni Aki (joka toimii myös ravintolamme keittiömestarina) pyöritämme ravintola Hima&Salia. Ravintola on ollut olemassa jo reilut 20 vuotta ja se sijaitsee Helsingissä Kaapelitehtaalla. 

Asiat menivät hienosti, kunnes tuli Korona. Jäimme molemmat keväällä 2020 lomautettuina kotiin, kuten lähes kaikki muutkin ravintola-alan kollegamme, ja aloimme pohtia, että mitäs nyt tehdään? Päätimme lähteä soveltamaan omaa kotona kehittelemäämme reseptiikkaa ravintolassa toimivaan muotoon. Ravintolamme on siinä mielessä sopiva koekeittiö, kun keittiössämme hurjan taitavat leipurimme leipovat ja keittiömme suurenmoiset kokit kokkaavat käsityönä ruokaa. Ravintolamme toiminta on hyvin monipuolista, meillä on lounastoimintaa, oma leipomo ja kahvila, ja lisäksi mahtava juhlatila erilaisiin juhlatilaisuuksiin, sekä catering toimintaa. Olemme kehitelleet ravintolassamme FODMAP-ruokavalioon sopivia annoksia lounaalle, juhlamenuita, sekä erilaisia leivonnaisia.

Päivittäisessä lounasvalikoimassamme on aina jokin lounas, joka sopii hyvin FODMAP- ruokavaliota noudattaville. Lisäksi suositussa wokki-pisteessämme asiakas koostaa annoksen itse ja kokkimme wokkaa sen hänelle. Tämä vaihtoehto sopii täydellisesti erikoisruokavalioita noudattaville, kuten fodmap, gluteeniton, vegaani ja maidoton. Useat leipomomme kakuista ja leivoksista voidaan valmistaa myös FODMAP-ystävällisesti ja tuotteet näkyvät helposti jo kotisivuiltamme. Olemme järjestäneet myös omassa juhlasalissamme ja cateringina juhlatilaisuuksia, jossa menukokonaisuus on mietitty täysin niin, että myös FODMAP-ruokavaliota noudattavat ovat saaneet syödä aivan samoja ruokia kuin muukin juhlaväki. Tästä on tullut paljon positiivista palautetta – onhan se kiva saada syödä samoja ruokia kuin muutkin.

Emme kuitenkaan halua pantata tietoa itsellämme, vaan haluamme jakaa näitä reseptejämme kaikkien IBS- ja stressivatsaoireista kärsivien kotikokkien ja ehkä ammattilaistenkin kesken. Toivottavasti saat iloa ja ideoita resepteistämme!

Alla linkki ravintolamme kotisivuille: