Fodmap Safkaa

Seesami-kanavartaat grillikauden kruunu

Fodmap ystävällinen

Kai sinäkin olet kaivanut grillin jo naftalista? Kuvassa alla on minun henkilökohtaisesti rakkain minikokoinen Mibrasa grilli, joka on helppo kuuumentaa vaikka keskellä talvea kuistilla ja tyrkätä grillauksen jälkeen tiskialtaaseen, jos pitää hinkata puhtaaksi. Täysteräksinen pikkugrilli ei tykkää huonoa, vaikka viettää talven ulkosalla. Mainiosti pelittää myös kaasugrilli, joka palvelee erityisen erinomaisesti, kun isompi ryhmä ruokailee. Parasta kaasugrillissä on helppo lämmönsäätely. Mieheni grillaa aina Big Green Eggillä, joka on keraamisen kuoren omaava isompi hiiligrilli, BGE pelittää myös läpi vuoden ja kerran kypsensimme joulukinkun ulkosalla. Lopputulos oli erinomainen.

Mutta se grilleistä, tämä kanavartaat -resepti on SUPER helppo ja et voi epäonnistua. Voit broilerin sijaa käyttää myös possua, tofua tai vaikka pehmeämpiä naudanlihapaloja. Broilerista suosittelen käyttämään reisilihaa eli niin kutsuttua broilerin paistilihaa. Marinoitumiseen kannattaa varata yön yli, mutta toki tunnissa tai parissakin liha kerkeää marinoitua kivasti.

Muista liottaa puiset varrastikut ennen lihojen tikuttamista, tuolloin ne eivät kärvähdä niin herkästi. : ) Huolehdi, että kypsennät tuotteet läpikypsäksi. Jos sinulla on isompi porukka ruokittavana, voit ottaa vartaisiin värin grillistä ja kypsentää loppuun kaikki kerralla uunissa, siten vältytään turhalta odottelulta.

Mainio kastike kanavartaiden kylkeen on jogurttikastike, johon lisätään vain tuoretta minttua, tabascoa, sitruunanmehua ja hiukan suolaa. Viikonlopuksi on luvattu kivoja kelejä, eli ajattelin kokkailla omalle äidilleni näitä vartaita. Aurinkoisia kokkaushetkiä sinulle ja muistathan syödä hyvin!

Kuvassa alla on minun henkilökohtaisesti rakkain minikokoinen Mibrasa grilli, joka on helppo kuuumentaa vaikka keskellä talvea kuistilla ja tyrkätä grillauksen jälkeen tiskialtaaseen, jos pitää hinkata puhtaaksi. Täysteräksinen pikkugrilli ei tykkää huonoa, vaikka viettää talven ulkosalla.

Seesami- kanavartaat -resepti

Tarvitset

500 g broilerin reisi- tai paistilihaa


Tee näin

  1. leikkaa lihat reiluiksi n.2 x 3cm kokoisiksi kuutioiksi

Marinadi

3 rkl soijakastiketta
2 tl seesamiöljyä
1 tl chilihiutaleita
½ limen mehu
2 tl valkosipulinmakuista öljyä

Leikkaa lihat n.2 x 3cm kokoisiksi kuutioiksi.
Voit broilerin sijaa käyttää myös possua, tofua tai vaikka pehmeämpiä naudanlihapaloja.
  1. Sekoita marinadin ainekset ja lisää broilerin palat. Anna lihan marinoitua yön yli tai vähintään pari tuntia.
  2. Jos käytät puisia varrastikkuja liota niitä vedessä ainakin tunti, jotta ne eivät syty palamaan niin helposti grillissä. Metallisia varrastikkuja ei tarvitse liottaa.
  3. Tikuta kananpalat tikkuihin siten että kuhunkin tikkuun tulee saman verran lihaa. Grillaa vartaat varovasti käännellen grillissä.

Päälle

1rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

  1. Ripottele vartaiden päälle vielä paahdettuja seesaminsiemeniä ja tuoretta korianteria.

”FODMAP-ruokavalio on kaikille yksilöllinen. Tässä blogissa esitellyt reseptit ovat pitkälti kolmivaihesen FODMAP-ruokavalion ensimmäiseen, eli karsintavaiheeseen, sopivia. Turhia rajoituksia kannattaa välttää, eli reseptejä kannattaa ja saa muokata omalle vatsalle sopivaksi!

Tekstit ja reseptit on tarkastanut laillistettu ravitsemusterapeutti ja FODMAP-asiantuntija Leena Putkonen. Tarkemmat raaka-ainekysymykset voi osoittaa hänelle (sähköpostitse leena@ravitsemusratkaisut.fi tai Instagramissa @LeenaPutkonen).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.