Oletko sinä puuroihmisiä? Minä en oikein erityisesti pidä kaurapuurosta. Mahdoinkohan syödä puurokiintiöni täyteen lapsena : )?
No, tuorepuuro minulle kuitenkin maistuu ja kovasti maistuukin. Saatan tehdä viikonloppuna tuorepuuroa välipalaksi ja iltapalaksi. No, sainko sinut vakuutettua? Kannattaa kuitenkin kokeilla!
Tyttäreni on valmistanut tuorepuuroa ravintolassamme myyntiin, ja hänen versioitaan ovat kauramaidosta ja vegaanijogurtista valmistettu kanelinen puuro ja tavis maidosta & jogurtista valmistettu kardemummalla maustettu versio. Makeaa happamuutta puuroihin saa kivasti erilaisilla marja- ja hedelmäsoseilla ja hillokkeilla. Suosituimpia makuja ovat; mansikka, mustikka, mango, vadelma ja puolukka.
Valmistus puuroissa on taas kerran; raaka-aineet kulhoon, kunnon sekoitus ja anna vetäytyä => Tarjoile! Helppoa kuin mikä! Kannattaa siis tehdä puuroa vaikka hiukan isompi määrä ja popsia sitä aamupalaksi herkullisten lisukkeiden kera. Voit saada puuroon kivaa vaihtelua lisäämällä joukkoon esim. chia siemeniä, pellavan siemeniä, leseitä, mantelirouhetta tai kookoshiutaleita, mausteita kuten kanelia tai kardemummaa, vaniljaa tai kaakaota. Kotimaiset marjat hillokkeina tai soseina maistuvat aina tai miksei vaikka ananas ja kiwi. Voit tavallisen laktoosittoman maidon ohella käyttää vaikka manteli, kookos tai kauramaitoa, mikä sinulle tuntuu parhaalta vaihtoehdolta. Kokeile ja löydä oma suosikkisi. Minulla ehdoton suosikki just nyt on jogurtista ja maidosta valmistettu tuorepuuro, joka on maustettu vaniljalla ja kanelilla ja hillokkeena pakaste puolukasta ja mansikasta tehty sose. Superherkullista ja vatsa tykkää!
Ihanaa viikonvaihdetta sinulle ja muista helliä itseäsi! <3
Helppo ja nopea mansikka-puolukka tuorepuuro -resepti
(3-4 annosta)
Tarvitset
Puuro
3 dl kaurahiutaleita
1 rkl chian- tai pellavansiemeniä
3 dl maitoa tai kauramaitoa
3 dl jogurttia tai kaurajogurttia
1 tl kanelia
½ tl suolaa
1 rkl sokeria, agave-siirappia tai vaahterasiirappia
Mansikka- puolukkasose
1 dl tuoretta mansikkaa tai pakastemansikkaa sulatettuna
1 dl tuoretta puolukkaa tai pakastepuolukkaa sulatettuna
2 rkl sokeria
Soseen valmistus:
- Soseuta soseainekset sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
Tuorepuuron kokoaminen:
- Kokoa tuorepuurot lasimaljaan. Laita astian pohjalle pari ruokalusikallista marjasosetta ja päälle puuroa! Tällä lähtee aamu ihanasti käyntiin! <3
Tekstit ja reseptit on tarkastanut laillistettu ravitsemusterapeutti ja FODMAP-asiantuntija Leena Putkonen. Tarkemmat raaka-ainekysymykset voi osoittaa hänelle (sähköpostitse leena@ravitsemusratkaisut.fi tai Instagramissa @LeenaPutkonen).