Kasvatan puutarhassani joka kesä lehtikaalia. Viime kesänä minulla oli 2 neliön kasvatuslaatikkoa täynnä lehtikaalia ja tulipa kokeiltua monia lehtikaalireseptejä. Yksinkertaisin ja ehdoton suosikkini on uunissa paahdettu lehtikaali. Paahdan usein kulhollisen keittiön pöydälle ja ne häviävät yllättävän nopeasti parempiin suihin. : ) Paahdettuna lehtikaali sopii hienosti salaatteihin ja aterin lisukkeeksi tuomaan pientä rapeutta annokseen. Rapea lehtikaali sopii tosi hienosti myös sandwichin täytteeksi vaikkapa hummuksen kera.
Paahdettu lehtikaali resepti
Tarvitset
200 g lehtikaalia
4 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
Tee näin
- Revi lehtikaalin lehdistä lehtiruoti pois ja revi palat sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
- Laita lehtikaalin palat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kaada lehtikaalin päälle öljy ja ripottele suola. Puristele ja sekoita lehtikaalia siten, että öljy ja suola sekoittuu tasaisesti.
- Paahda lehtikaalia 155 asteessa 15-20 minuuttia. Sekoita lehtikaalin paloja paahtamisen lomassa, että alimmatkin palat paahtuvat ja muuttuvat ihanan rapeiksi.
”FODMAP-ruokavalio on kaikille yksilöllinen. Tässä blogissa esitellyt reseptit ovat pitkälti kolmivaihesen FODMAP-ruokavalion ensimmäiseen, eli karsintavaiheeseen, sopivia. Turhia rajoituksia kannattaa välttää, eli reseptejä kannattaa ja saa muokata omalle vatsalle sopivaksi!
Tekstit ja reseptit on tarkastanut laillistettu ravitsemusterapeutti ja FODMAP-asiantuntija Leena Putkonen. Tarkemmat raaka-ainekysymykset voi osoittaa hänelle (sähköpostitse leena@ravitsemusratkaisut.fi tai Instagramissa @LeenaPutkonen).