Fodmap Safkaa

Valkosipuliöljy

Fodmap ystävällinen

Valkosipuli on aivan mahtava mauste, mutta sen kokonaan pois jättäminen tuntui todalla tylsältä. Onneksi tällä valkosipulin makuisella öljyllä pääsee turvallisesti valkosipulin makuun. Tätä voi käyttää niin monessa ruoassa. Meidän perheessä on käytetty tätä esim. pestopastassa, mutta valkosipuliöljy toimii hyvin myös vaikka sellaisenaan salaatin kastikkeeksi! Kurkkaa alhaalta myös videomme valkosipuliöljyn valmistamisesta.

Valkosipuliöljy resepti

Tarvitset

2 dl rypsiöljyä
5 valkosipulin kynttä tai 2 x pieni yksikyntinen valkosipuli kuorittuna

Tee näin

  1. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kuoritut ja paloitellut valkosipulit
  2. Anna hautua pari minuuttia.
  3. Huomio! Älä koskaan tee valkosipulin makuista öljyä raa’asta valkosipulista, sillä siinä piilee botuliinimyrkytyksen riski!
  4. Siirrä öljykattila pois hellalta ja anna seoksen maustua 2 tuntia. Siivilöi maustumisen jälkeen valkosipulit pois öljyn joukosta.
  5. Siirrä jäähtynyt öljy pulloon, jossa on tiivis korkki. Säilytä viileässä. Öljy kannattaa käyttää viikon sisällä valmistuksesta

HUOM! Kuumenna aina valkosipulinkynnet huolellisesti, sillä raa’assa valkosipulissa piilee botuliini-myrkytyksen riski!

katso videosta valkoosipuliöljyn valmistaminen

”FODMAP-ruokavalio on kaikille yksilöllinen. Tässä blogissa esitellyt reseptit ovat pitkälti kolmivaihesen FODMAP-ruokavalion ensimmäiseen, eli karsintavaiheeseen, sopivia. Turhia rajoituksia kannattaa välttää, eli reseptejä kannattaa ja saa muokata omalle vatsalle sopivaksi!

Tekstit ja reseptit on tarkastanut laillistettu ravitsemusterapeutti ja FODMAP-asiantuntija Leena Putkonen. Tarkemmat raaka-ainekysymykset voi osoittaa hänelle (sähköpostitse
leena@ravitsemusratkaisut.fi tai Instagramissa @LeenaPutkonen).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.