Fodmap Safkaa

Paahdettu lehtikaali

Fodmap ystävällinen

Kasvatan puutarhassani joka kesä lehtikaalia. Viime kesänä minulla oli 2 neliön kasvatuslaatikkoa täynnä lehtikaalia ja tulipa kokeiltua monia lehtikaalireseptejä. Yksinkertaisin ja ehdoton suosikkini on uunissa paahdettu lehtikaali. Paahdan usein kulhollisen keittiön pöydälle ja ne häviävät yllättävän nopeasti parempiin suihin. : ) Paahdettuna lehtikaali sopii hienosti salaatteihin ja aterin lisukkeeksi tuomaan pientä rapeutta annokseen. Rapea lehtikaali sopii tosi hienosti myös sandwichin täytteeksi vaikkapa hummuksen kera.

Lehtikaali valmiina paahtumaan

Paahdettu lehtikaali resepti

Tarvitset

200 g lehtikaalia
4 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa

Tee näin

  1. Revi lehtikaalin lehdistä lehtiruoti pois ja revi palat sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
  2. Laita lehtikaalin palat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kaada lehtikaalin päälle öljy ja ripottele suola. Puristele ja sekoita lehtikaalia siten, että öljy ja suola sekoittuu tasaisesti.
  3. Paahda lehtikaalia 155 asteessa 15-20 minuuttia. Sekoita lehtikaalin paloja paahtamisen lomassa, että alimmatkin palat paahtuvat ja muuttuvat ihanan rapeiksi.
Lehtikaalisatoa puutarhasta
Lehtikaalisatoa
Lehtikaali menossa uuniin
Lehtikaali menossa uuniin

”FODMAP-ruokavalio on kaikille yksilöllinen. Tässä blogissa esitellyt reseptit ovat pitkälti kolmivaihesen FODMAP-ruokavalion ensimmäiseen, eli karsintavaiheeseen, sopivia. Turhia rajoituksia kannattaa välttää, eli reseptejä kannattaa ja saa muokata omalle vatsalle sopivaksi!

Tekstit ja reseptit on tarkastanut laillistettu ravitsemusterapeutti ja FODMAP-asiantuntija Leena Putkonen. Tarkemmat raaka-ainekysymykset voi osoittaa hänelle (sähköpostitse leena@ravitsemusratkaisut.fi tai Instagramissa @LeenaPutkonen).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.