Hölskykurkut on maailman nopein lisuke vaikkapa kalalle. Voit käyttää hölskykurkkuihin tavallista kasvihuonekurkkua, avomaakurkkua tai vaikkapa sitruunakurkkua, joka on minun lempparini! Tarvitset kurkkujen valmistukseen tiiviin lasipurkin, josta etikkaliemi ei valu ulos. Hölskykurkut säilyvät hyvänä päivän tai pari, mutta piedempää ei kannata säilöä, sillä kurkut menettävät rapeuden. Kokeile kurkkujen mausteeksi raastettua sitruunan kuorta. Sitruunaiset kurkut maistuvat erityisesti graavatun kalan, nam! : )
Hölskykurkut -resepti
Tarvitset
3 avomaakurkkua
(1 normi kurkku tai 4 sitruunakurkkua)
3 rkl väkiviinaetikkaa
2 rkl sokeria
1/4tl suolaa
Hienonnettua tilliä tai fenkolinvartta
raastettua luomusitruunan kuorta
Tee näin
- Kuori kurkut ja viipaloin ne ohuiksi viipaileiksi
- kaada kannelliseen laipurkkiin väkiviinaetikka, suola, sokeri ja mausteet ja sekoita hyvin
- Lisää purkkiin kurkkuviipaleet ja hölskyttele. Kurkut on valmiit samantien ja säilyvät hyvin seuraavaan päivään.
”FODMAP-ruokavalio on kaikille yksilöllinen. Tässä blogissa esitellyt reseptit ovat pitkälti kolmivaihesen FODMAP-ruokavalion ensimmäiseen, eli karsintavaiheeseen, sopivia. Turhia rajoituksia kannattaa välttää, eli reseptejä kannattaa ja saa muokata omalle vatsalle sopivaksi!
Tekstit ja reseptit on tarkastanut laillistettu ravitsemusterapeutti ja FODMAP-asiantuntija Leena Putkonen. Tarkemmat raaka-ainekysymykset voi osoittaa hänelle (sähköpostitse leena@ravitsemusratkaisut.fi tai Instagramissa @LeenaPutkonen).