Fodmap Safkaa

Korianteri-minttuchutney

Fodmap ystävällinen

Korianteri-minttuchutney on ihanan raikas ja hiukka erilainen kastike, joka sopii mahtavasti samosien ja vaikka pappadumien (linssijauhoista tehty ohut ”leipä”, joka friteerataan rapeaksi) kylkeen. Kastikkeen paksuus on täysin kiinni siitä, paljonko yrttejä laitat kastikkeeseen. Laitan itse aina hiukan paksua jogurttia tekemään kastikkeesta hiukan paksumpaa, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Kokeilin myös fetaa jogurtin kera tähän kastikkeeseen ja lopputulos oli todella hyvä, jos lisäät fetaa, ole erityisen varovainen suolan kanssa!

Jos olet suomalaisten markettien tarjoamien ruukkuyrttien varassa, suosittelen valikoimaan tarjonnasta mahdollisimman tuuheita puskia. Jos taas pääset etnisiin marketteihin, olet onnekas, sillä heiltä löytyy usein tosi paljon muhkeammat yrtit! Löysin itse Alanya- marketista aivan superisoja korianteri puntteja samaan hintaan kuin ketjumarkettien halvimmat ruukut!

Chutneyn valmistaminen on superhelppoa. Nypi yrtin lehdet (älä laita yrttien oksia mukaan) irti puskista. Lisää kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen sekoitusastiaan ja aja tasaiseksi massaksi. Tarjoile heti! Huom kastike tummuu säilyttäessä, eli peitä kastikkeen pinta muovikelmulla, jos säilytät kylmässä yön yli!

Ihanaa ja rentoa viikonloppua sinulle! <3

Korianteri-minttuchutney on ihanan raikas ja hiukka erilainen kastike

Korianteri-minttuchutney  -resepti

Tarvitset

1 tai 2 ruukkua korianteria (noin 1,5 dl)
1 tai 2 ruukkua minttua
2 rkl sitruunan mehua
(1 vihreä chili ilman siemeniä, jos tykkäät tulisuudesta)
1 rkl hienonnettua kevätsipulia
1 rkl valkosipulin makuista öljyä
pari ruokalusikallista kylmää vettä
suolaa oman maun mukaan
(1/2 dl paksua jogurttia, jos haluat pehmentää makua)

Tee näin

Lisää kaikki ainekset pieneen tehosekoittimeen ja jauha hienoksi. Voit maistella ja maustaa chutneyn oman makusi mukaan. Lisäämällä jogurttia saat chutneystä lempeämmän ja lisäämällä chili taasen tulisemman.

Korianteri-minttuchutney on loistava lisuke esimerkiksi samosille tai curryn lisukkeeksi.  

”FODMAP-ruokavalio on kaikille yksilöllinen. Tässä blogissa esitellyt reseptit ovat pitkälti kolmivaihesen FODMAP-ruokavalion ensimmäiseen, eli karsintavaiheeseen, sopivia. Turhia rajoituksia kannattaa välttää, eli reseptejä kannattaa ja saa muokata omalle vatsalle sopivaksi!

Tekstit ja reseptit on tarkastanut laillistettu ravitsemusterapeutti ja FODMAP-asiantuntija Leena Putkonen. Tarkemmat raaka-ainekysymykset voi osoittaa hänelle (sähköpostitse leena@ravitsemusratkaisut.fi tai Instagramissa @LeenaPutkonen).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.