Sitruuna-posset on super nopea ja helppo kokata, tarvitset vain kolme raaka-ainetta tähän jälkiruokaan! Tämän herkun voi helposti tehdä jääkaappiin edellisenä päivänä valmiiksi ja nostaa pöytään, kun on makean vuoro. Käytä possetin valmistukseen ns. täyskermaa eli esim. laktoositonta kuohukermaa, että lopputulos on hyvä. Kevytkermat eivät toimi tämän reseptin kohdalla! Sitruunan sijaan voit käyttää myös limetä, jos kaipaat vaikkapa vaihtelua sitruunalle. Pese sitruuna hyvin ennen kuoren raastamista ja erityisen hyvin, jos et käytä luomusitruunaa!
Possettien tarjoiluun voit kaivella kaapeista perintökahvikupit tai vaikka cocktail-lasit. Tuoreet marjat sopivat ihanasti possetin kylkeen koristeeksi ja tuomaan lisävivahdetta!
Sitruuna-posset resepti
Tarvitset
(n. 4 annosta)
6 dl laktoositonta kermaa
1 dl sokeria
2 pientä luomu sitruunaa
Tee näin
- Laita kerma ja sokeri kattilaan ja kiehuta noin viisi minuuttia.
- Raasta luomusitruunan kuori ja purista mehu hedelmistä.
- Anna kermaseoksen jäähtyä hieman ja kaada sitruunankuori ja mehu kermaseokseen.
- Kaada seosta laseihin, kahvikuppeihin tai vastaaviin annosmaljoihin (1 dl/ruokailija).
- Anna possetin jähmettyä jääkapissa pari tuntia. Koristele halutessasi marjoilla.
”FODMAP-ruokavalio on kaikille yksilöllinen. Tässä blogissa esitellyt reseptit ovat pitkälti kolmivaihesen FODMAP-ruokavalion ensimmäiseen, eli karsintavaiheeseen, sopivia. Turhia rajoituksia kannattaa välttää, eli reseptejä kannattaa ja saa muokata omalle vatsalle sopivaksi!
Tekstit ja reseptit on tarkastanut laillistettu ravitsemusterapeutti ja FODMAP-asiantuntija Leena Putkonen. Tarkemmat raaka-ainekysymykset voi osoittaa hänelle (sähköpostitse leena@ravitsemusratkaisut.fi tai Instagramissa @LeenaPutkonen).